30.06.2020

1 juli is het zo ver: enkele belangrijke zaken voor jouw herstart.

­

­

­

­

1 juli is het zo ver!   

Na...  

107 dagen

15,2 weken

3 maanden en 15 dagen

0,29 jaar  

...mogen de deuren van jouw fitnessbedrijf weer open.  

Het was een bijzondere, onzekere en spannende tijd voor velen. Veel uitdagingen die opgelost zijn met de meest creatieve oplossingen en veel fitness ondernemers hebben deze tijd benut om eens op de Reset Button te drukken en hun fitnessbedrijf eens goed onder de loep te nemen.   Nu is het tijd voor de herstart waarbij we zo veel mogelijk leden én nieuwe leden weer in beweging willen krijgen. We zetten graag wat belangrijke zaken voor je op een rijtje:

  • Neem onzekerheid weg met persoonlijke communicatie. Communicatie is nu uitermate belangrijk om je leden weer op te starten. Uit ervaring vanuit het buitenland weten we dat veel leden nog terughoudend zullen zijn. Neem zo veel mogelijk onzekerheid weg en creeër betrouwbaarheid door direct met je leden te communiceren, met andere woorden: neem telefonisch contact op en reserveer samen de eerste afspraak. Ondersteun dit met mailings en social media maar laat deze twee kanalen vooral niet de primaire kanalen zijn.
  • Visualiseer op social media hoe goed het er in jouw centrum aan toe gaat. Benut social media om te laten zien hoe het er aan toe gaat, maak video’s en laat leden aan het woord na de eerste dagen/weken. Zo zien de leden die nog terughoudend zijn, hoe de maatregelen er in jouw bedrijf tot uitvoering komen.
  • Identificeer die leden die voor de gedwongen sluiting al enige tijd niet getraind hadden en die groep die minder dan 1x per week kwamen trainen: deze groepen vormen je primaire risicogroep op korte termijn. Ook als ze op dit moment hun lidmaatschap nog niet hebben opgezegd.
  • Blijf scherp letten op bevriezingen van lidmaatschappen en opzeggingen van leden die kunnen opzeggen met een maand opzegtermijn: die leden die al uit de initiële looptijd van hun lidmaatschapsovereenkomst zijn. Dit heeft verregaande gevolgen voor je liquiditeit op langere termijn.
  • Plan en bewaak je liquiditeit, ook op de langere termijn!
  • Protocol “Verantwoord Sporten Fitness” Het actuele protocol vind je >>hier.
  • Openstellingsregister. NL Actief, de branchevereniging van de ondernemende sport- en beweegaanbieders in Nederland, lanceert op 1 juli een openstellingsregister voor haar sector. De fitnessclubs mogen vanaf die dag hun deuren weer openen. In dit openbare register worden de aanbieders opgenomen die volgens het protocol ‘verantwoord sporten voor de fitnessbranche’ werken. De fitnessbranche is de eerste sector met zo’n register. >>Lees er hier meer over.  Ben je lid van NL-Actief? Dan kun je dit aangeven door een vinkje te zetten bij je vestiging(en) op het tabblad ‘Algemeen’ in MIJN NL ACTIEF. Nog geen lid van NL-Actief? Klik >>hier voor meer informatie

Als je vragen hebt of tegen uitdagingen aanloopt, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag. We wensen je bovenal veel succes bij de heropening!  

Arjan van Dorp en Ingrid Jonkers

Consultants

arjan.vandorp@aciso.com | ingrid.jonkers@aciso.com  

­

 

1 juli is het zo ver: enkele belangrijke zaken voor jouw herstart.
CONTACT
PARTNERS